Ohje Wilman käyttäjätunnusten väärinkäytösten ehkäisemiseksi

Viime aikoina on ilmennyt useita tapauksia, joissa Wilman käyttäjätunnuksia on käytetty väärin. On myös tiedossa, että ulkoinen taho voi luoda kopion Wilman etusivusta ja pyrkii tällä tavoin keräämään käyttäjien käyttäjätunnuksia ja salasanoja. . . . Tässä tiedotteessa kerrotaan ohjeita tällaisia väärinkäytöksiä vastaan!

Ohje Wilman käyttäjätunnusten väärinkäytösten ehkäisemiseksi 

Viime aikoina tietoon on tullut lukuisia tapauksia, joissa Wilman käyttäjätunnuksia on käytetty väärin. Väärinkäytöksissä on saatu haltuun toisen Wilma-käyttäjän tunnus ja salasana, ja niitä käyttäen on lähetetty esimerkiksi asiattomia viestejä.

Lisäksi tiedossa on, että ulkoinen taho voi luoda kopion Wilman etusivusta. Hyökkääjä pyrkii tämän avulla keräämään käyttäjien käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Etusivun kopio voi olla muutoin identtinen oikean Wilman kanssa, paitsi osoitteen .fi-pääte on muutettu.

Toisen henkilön käyttäjätunnusten luvaton käyttö on tietomurto, josta aiheutuu rikosseuraamuksia. Myös Wilman käyttäjätunnusten väärinkäytöksistä on tehty rikosilmoituksia ja niistä on seurannut poliisitutkimuksia.

Väärinkäytösten ehkäisemiseksi suositellaan kaikille seuraavien asioiden huomioimista:

1. Muista hyvät salasanakäytännöt

2. Muista hyvät tietoturvakäytännöt

3.Varmista, että olet oikealla Wilma-sivulla

4. Käytä monivaiheista tunnistautumista mahdollisuuksien mukaan